Estetik Dergisi

DANIŞANLARIM AİLEM GİBİDİR, BANA GÜVENİRLER - Dr. Neslihan Dolar

DANIŞANLARIM AİLEM GİBİDİR, BANA GÜVENİRLER - Dr. Neslihan Dolar

Meslek hayatım boyunca danışanlarımı ve hastalarımı hep ailemden biri gibi gördüm. Dolayısıyla gerekli tüm informasyonu etik çerçevede vermeye gayret ettim. Bu tutumum sayesinde danışanlarım da bana güven ve huzur içinde gelmeye devam etti. Bu sayede kocaman bir aile olduk.

Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Merhaba, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2000 yılında mezun olduktan sonra 2005 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı’nda ihtisasımı tamamladım. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli kongre ve seminerlerde konuşmacı eğitimci ve katılımcı olarak yer aldım.

Çalışmalarınızı ağırlıklı olarak hangi alanlarda sürdürmektesiniz?

Özellikle saç hastalıkları, akne, estetik ve kozmetik dermatoloji alanlarındaki çalışmalarımı 2013 yılında kurmuş olduğum kliniğimde devam ettirmekteyim.

Kliniğinizde uyguladığınız tedavi çeşitliliği hakkında bilgi alabilir miyiz?

Elbette. Medikal Estetik ile ilgili olan tüm tedavileri kliniğimizde uygulayabiliyoruz. Botox, Somon DNA, Altın İğne, Ameliyatsız Yanak İnceltme, Akıllı Dolgu, Gençlik Aşısı, Ultherapy (Ulthera), Oxygene, Aqua Peel, Le Shape Sıcak Lipoliz, Altın Ütü Pelleve, Maxsimus, Fokuslu Ultrason, Yağ Lazer tedavisi, Koterizasyon, Krioterapi (Dondurma), Sivilce (Akne), Saç Dökülmesi, Cilt Lekesi, Skar (Yanık Yara İzi Tedavisi), Terleme, Siğil, Kılcal Damar, Çatlak, Et Beni, Bölgesel Zayıflama, Cilt Yenileme, İple Yüz Germe, Gıdı, Selülit gibi ve daha burada sayamayacağım bir çok tedavi işlemini uyguluyoruz.

Uzmanlık alanınız dermatoloji olduğu için, cilt lekesi tedavileriyle ilgili detaylı bilgi alabilir miyiz? Öncelikle cilt lekesi nedir ve nasıl oluşur?

Cilt lekeleri, cilde rengini veren melanin pigmentlerinin artıp yoğunlaşması ile ortaya çıkan kronik bir hastalıktır. Melanin pigmentinin artması ise çeşitli sebeplerle olabilir, bunlar: Ergenlik çağında oluşan hormonlar, yaşlanma ile oluşan lekeler, güneş lekeleri, dış etmenlerle oluşan lekeler, kalitesiz makyaj malzemeleri, zararlı kimyasallar, bazı mantar türü hastalıkların oluşturduğu lekeler, gebelik lekeleri (melasma), çiller, alerjik reaksiyonlar leke oluşturabilecek etmenlerdir.

Leke tedavisi nasıl yapılır?

Leke tedavisi, lekenin sebebiyet verdiği hastalığa ve lekenin derinliğine göre kullanılacak yöntemi belirler. Çok çeşitli leke tedavi yöntemlerimiz bulunmaktadır, sadece bir yöntemle lekeyi tedavi etmemiz mümkün değildir. Leke bir hastalık olduğundan uzman bir dermatolog tarafından lekenin özel olarak analiz edilmesi gerekmektedir.

Leke tedavisinde kullanılan tedavi yöntem ve teknolojileri nelerdir?

Thulium Lazer, BBL Forever Young, IPL Lazer, Enzim Peeling, Kimyasal Peeling ile leke tedavisi olmak üzere sınıflandırabiliriz.

Oluşan leke kişiden kişiye göre değişkenlik gösterdiğinden tedavi de kişiye özel olmalıdır. Yapılacak özel analizlerle leke analiz edilip en ideal tedavi yöntemi veya yöntemleri belirlenmelidir.

Leke tedavisi kalıcı mıdır?

Önceki uygulamalar ile lekeleri tedavi etmek çok zorlu ve uzun süreç alan bir işlemdi fakat en son teknolojilerle yapılan leke tedavisinde tedavi edilen lekelerin sadece %30’u geri gelebilir. Bunu da tedavi ederek lekeleri çok çok küçük hale, minimal düzeye getiriyoruz. Bunu da güneş ve diğer dış etmenlerden koruduğunuzda kalıcı şekilde tedavi etmiş oluyoruz.

01/12/2019
Paylaş: